Over ons

Rotterdam Rail Feeding B.V. (RRF) is onderdeel van het Amerikaanse Genesee & Wyoming Inc. (NYSE:GWR) en verzorgt in Nederland en België onder de naam van Rail Feeding,  rangeer- en feederprocessen voor de gehele spoorsector. Verspreid over beide landen wordt er gewerkt op de diverse emplacementen, goederenstations en terminals. Hier wordt het los – en laadproces van de goederentreinen ondersteund en worden er rangeerwerkzaamheden verricht.

Dit wordt uitgevoerd door locomotieven type BR203 (uitgerust met o.a. ETCS), rangeerlocomotieven van het type NS600, rangeerlocomotieven type NMBS73.3 en locomotieven type G2000. Rail Feeding is ook toegelaten in Duitsland waar identieke diensten kunnen worden geleverd.

Rotterdam Rail Feeding B.V. (RRF) is een door IVW erkende spoorwegonderneming, actief in Nederland, België en Duitsland. Rotterdam Rail Feeding B.V. (RRF) is gespecialiseerd in het vervoeren van treinen over korte afstanden, rangeerwerkzaamheden op terminals en bedrijfsterreinen. Tevens regelt RRF het voor- en natransport voor IVW erkende spoorvervoerders. Op emplacementen en terminals worden treinen van hen overgenomen. RRF verzorgt ter plekke de laad- en losprocessen alsmede het rangeerwerk. RRF kan treinen (laten) controleren en, indien nodig, kleine noodreparaties aan wagons uitvoeren. Ook is RRF 24 uur per dag / 7 dagen per week stand-by om de locomotieven van vervoerders op veiligheid te controleren (24-uurs controle). RRF heeft beschikking over een poule aan vast, eigen personeel voor de verwezenlijking van de verschillende werkzaamheden. Daarnaast wordt personeel ingehuurd bij IVW-gecertificeerde bedrijven, waar RRF nauwe banden mee onderhoudt.

RRF is met name actief in de belangrijkste havengebieden in de Benelux. De havens van Rotterdam, Amsterdam, Antwerpen en Vlissingen zijn belangrijke gebieden waar RRF haar dienstverlening aanbiedt. Daarnaast vervoert RRF in opdracht van haar klanten treinen tussen bovengenoemde gebieden en de dichtstbijzijnde grensovergangen. Naast spoorwegmaatschappijen, intermodale operators, terminals en industriële bedrijven zijn ook bedrijven gespecialiseerd in het onderhoud van het spoor, klanten van RRF.

RRF is erkend door IVW (Inspectie voor Verkeer en Waterstaat). IVW beoordeelt spoorwegondernemingen, die toe willen treden tot het nationale railverkeer. Indien na grondig onderzoek blijkt dat de organisatie van een spoorwegonderneming aan de gestelde eisen voldoet en uiteraard veilig vervoer kan leveren, verstrekt IVW een veiligheidsattest. Dit attest heeft een geldigheidsduur van maximaal 4 jaar.

Rotterdam Rail Feeding B.V. (RRF) is onderdeel van het Amerikaanse Genesee & Wyoming Inc. (GWR). Genesee & Wyoming Inc. is genoteerd aan de New York stock echange (NYSE:GWR) en is eigenaar en operator van korte afstandslijnen en regionale spoorlijnen in de Verenigde Staten, Canada, Australië, Nederland, België en Duitsland. Genesee & Wyoming Inc., verzorgt spoorvervoer en spoor gerelateerde dienstverlening in 17 havens in Noord-Amerika en Europa, verzorgt belading van kolentreinen en rangeer en wisselbedieningen voor industriële klanten. Daarnaast is Genesee & Wyoming Inc. de beheerder van de Tarcoola naar Darwin spoorweg, die de haven van Darwin verbindt met het Australische snelwegnetwerk in Zuid-Australië. De operationele activiteiten van Genesee & Wyoming Inc. worden uitgevoerd middels 64 spoorwegmaatschappijen in 10 regio’s, met meer dan 7.500 miles spoorweg (in eigendom of geleased) en 1.400 miles spoorweg onder open access regime.